tisdag 26 november 2013

Tips för en lyckad kanal på Youtube.

Tips för en lyckad kanal på Youtube.
Det finns ett antal idéer och tips om hur du blir känd på Youtube. Men funkar dessa tips? (Runderman, Zoe)

Tips 1: Taggar (Keywords). Återigen, det spelar stor roll om du är först med din idé eller om du helt enkelt har "tur". Att tagga ett klipp som relaterar till andra kända klipp är en stor fördel (Julie Joyce, 2013). Om man taggar rätt ord så är det större chans att just din video är relaterad till en så kallad "känd" video.

Tips 2: Gör parodier och videosvar. Att bjuda på sig själv på Youtube har bara vuxit. Återigen så tar jag exemplet Pewdiepie. Pewdie spelar inte bara spel, utan är en grund för en annan typ av underhållning. Funkar det? Beror på. Det är upp till nyckelorden/taggar, vilken video du gör respons för och om du är först med just din ide eller inte.

Tips 3: Att man lockas av det som är vackert är inte helt nytt. Att låta en grafisk designer klippa ihop din film är en fördel. De videos som ligger på Youtube's startsida är alla bra redigerade och estetiskt tilltalande.

Tips 4: Dela dina videos. Utan marknadsföring av din egna kanal, vem ska då hitta dessa unika videos? Funkar detta? Ja, om du delar den på din Twitter eller Facebook så får du garanterat tittare (beroende på hur många som följer/är vän med dig.


Nigahiga på Youtube. Känd för sin "randomess" (Hans ovanliga idéer) på sidan.
www.youtube.com/nigahiga

Källor


Joyce, Julie (2013). Why the Youtube Keyword Tool Is So Amazing For Link Building. [Elektronisk] Search Engine Land. Tillgänglig:
http://searchengineland.com/why-the-youtube-keyword-tool-is-so-amazing-for-link-building-173766 (26-11-13)

Ruderman, Zoe (2012). 5 Secrets to becoming Famous.  [Elektronisk]. Cosmonpolitan. Tillgänglig:
http://www.cosmopolitan.com/advice/tips/how-to-become-youtube-famous (26-11-13)

På mitt Delicious konto lägger jag till de länkar jag finner intressanta! https://delicious.com/szanto

2 kommentarer:

  1. Det finns de som tycker att en lyckad YouTube kanal borde ha en regelbunden uppladning av videoklipp (rumpnisse, 2013).

    Subscribers vill ju oftast ha nytt från de dem följer, men det kan lätt bli tjatigt med samma sak om och om igen. Hur har till exempel PewDiePie lyckats hålla alla sina subscribers utan att hans material blivit gammalt, så att säga?

    Källa:
    rumpnisse. 2013. Tips att lyckas på YouTube? [Elektronisk] Hämtad: 2013-11-28.
    http://www.sweclockers.com/forum/10-programmering-och-digitalt-skapande/1207359-tips-att-lyckas-pa-youtube/

    SvaraRadera
  2. En annan kille som säger samma sak men på ett annat sätt är Nixxion (2013) - en duktig machinimator som gör sig känd för sina välgjorde videos på såväl YouTube som WarcraftMovies.com - som i sin tutorial video "How to get you videos SEEN" betonar att få sina videos sedda.

    Nixxion and Mozq Machinima. 2013. WoW Machinima Tutorial - How To Get You Videos SEEN! (Nixxion). 2 juli. [Elektronisk] Hämtad: 2013-12-12. http://www.youtube.com/watch?v=sraOUJBswvE

    SvaraRadera